January 5, 2011

101 Macam

salam.. hari ni baru aku sedar tinggi rendahnya langit, dalamnya laut dengan mata kail sejengkal aku. bukan nak kate ape, tapi sejak2 masuk PISMP ni banyak perkara dah berlaku. hari ni ari second a.k.a last day taklimat. kemuncak hari ni taklimat taklimat kewangan yang mendapat perhatian hampir semua student macam PM membentangkan belanjawan 2011... semua fokus kat skrin tengok brape angke ngan angke mane yang dapat.. bile dapat lebih sikit semua duk kagum macam budak2 bukak hadiah pagi krismas.

 kelajuan tanganya dapat dilihat

paling aku x tahan ada la yang aku nampak bawa buku kira2 ngan kalkulator.. kira punya kira brape boleh dapat lebih dalam 1 sem, nak wat kawen boleh brape, nak beli kereta lagi, belum lagi nak perah dompet kat pusat2 membeli dan belah~  pening gak la kepale nak mengira elaun2 yg boleh dapat, kelim2 lagi,,,

x cukup dengan tu, aku dikejutkan dengan kehilangan external hard disk aku.. penat lelah aku mencari dalam odt sorang ptng td, tnye  brape bnyak org ntah yang aku rase nak tanye... dah2m seb bek ada senior yang baek hati tolong aku.. credit to bro joker, x brape kenal tp tolog aku, kire calon suami mithali la kan? selamat barang2 dalam tu~

tapi ada gak yang best, tuah ayam nampak dikaki, tuah manusia siapa tahu... dalam aku x cukup kunci bilik, aku ke pejabat asrama untuk jumpa ngan Mrs White yg lebih dikenali Che Putih(betul ke entah ejaan)... terkejut aku bile tengah cakap ngan beliau ternampak minah2 saleh canada berjemur kat tengah2 blok rambai... tapi betol la jugak kan, dorang pown kene relax lepas habis kelas... kah3~ aku ingat nak tangkap gambr masuk sini, tapi cuak gak aku kowt2 kene saman under Akta 174 Bahagian _ Perkara _~

3 comments :

  1. lain kali lu tangkap dulu.
    trus email dekat gua.

    ReplyDelete
  2. aku nak email ko, tp kena bayar la,
    kalo gua macha lu ape bro?

    ReplyDelete