February 27, 2011

Wayang Pandu Marah~

mata-mata liar mula memandang aku sebaik saja aku melangkah masuk dewan. masakan tidak, semua yang masuk ikut pintu terbabit sepatutnya berpasangan samada sama jantina atau tidak. sorang? aku cuba berfikiran dari persepsi mereka." desperate giler aku nak tengok citer ni, sanggup datang sorang diri~" damn, silap monolog disitu....  arghh, pedulikan, bukan aku ni terkenal atau mengenali mereka...

sejam empat puluh lima minit kemudian, semuanya tammat... terima kasih nuffnang... 2 tiket Drive Angry yang diberikan memang memuaskan hati kering aku, jarang dapat dipuaskan... Filem die memang 18 banyak mencarut, ada X, banyak darah, banyak letup.... memang genre aku, tapi sayang jalan citer kabur..... tapi tadi ada blogger yang seludup masuk je ~

 tiket legend... ada tanda nuffnang~

1st time masuk tempat menunggu wayang First Class!

anak mami anak combi, alang-alang di 1st Avenue, habis kan jela mase kat sane!!!! so, there i go,,, alone in the middle of the city, without any direction, damn.... tapi ianya tetap hari yang menyeronokan..

 lepak kat book store lame2~~

 study tentang lurve~

btw, 1 lagi rezeki aku adalah akudapat makan 1 set quater meal dengan hanya RM6... dapat kupon diskaun coz ada promotion.. siapa yang bukak peluang ni kalau bukan nuffnang.......~

Bon App├ętit~


sedikit twisted facts, aku g tengok wayang tadi masuk je single, kuar berdua... tau nape? hehe~~ jeng3~~



si cik tudung xnak bagi aku tangkap gambar die la pulak~~


















|ok, tu gambar miss yg beratur dpan aku & duduk sebelah aku mase show ngan kawan die. aku x kenal. serius.|

February 20, 2011

Arigato Itu Terima Kasih

Oyeah!!!!Alhamdulillah, ni first time aku masuk pertandingan blog-blog ni.... tambah-tambah pertandingan ni dianjurkan dari Nuffnang... tak sangka lak leyh dapat hadiah... yeehuu! dapat tiket tengok premier show Drive Angry kat 1st Avenue,,,, mane nak dapat tiket free beb!

 [klik it]

lega rasenye, ingatkan tak dapat dah... dah la poket kering lepas beli A42J... ada la sumber kedua untuk keseronakan hujung minggu..btw, aku bukan je dapat 1, dapat 2 tiket lak tu..dan itu yang menjadi masalah sekarang,, sape aku nak bawak g tengok ek?( =_=')




|terimakasihNuffnang|

February 13, 2011

Rusa Bab1!

Lewat malam semalam aku "berdebate" dengan kawan aku tentang mamalia dekat Facebook... Sambil-sambil kami membalas komen, aku ada la cari pasal mamalia... sebagai bakal cikgu sains, aku pon terus la baca tentang mamalia dari Wikipedia... dan aku terkedu~


[klik untuk kepuasan berganda]

dalam keadaan aku separuh gelak separuh keliru, aku pown tekan la link yang tertera kat name tuh... baru aku tahu peribahasa kalau kail sejengkal, lautan dalam jangan diduga...

[klik untuk kepuasan berganda]

ilmu aku sebagai cikgu masih sikit... bayangkan kalau tiba-tiba ada anak murid tanye kita "Cikgu, kita kene samak ke bila kita pegang Rusa Babi?".. memang berat otak untuk difikir, berat lagi untuk menjawab~

Breaking Havoc @Prangin

Minggu ni macam-macam terjadi kat aku, sibuk sana-sini, kepoh sana-sini... hujung minggu je yang rileks sikit walaupun banyak kerja... dengan kondisi elaun masih berempat angka, niat untuk keluar pun mula membuak-buak... so terhasil lah satu petang yang sangat menyeronokkan bersama 5 geng kacik yang lain-Zaki,Ikmal Zuhdi,CheD and $yafiq~... lokasi kami Prangin coz dah lame tak g Prangin~

 CNY+Valentine Day



First time main arked real shooting-Terminator Salvation tu!!

Bukan gamba ni ang selak, tapi rifle tu memang bergetar bile tembak~

gaya hero-in Resident Evil~

sambil jalan-jalan, kami plan plak nak g ke 1st avenue kat seberang prangin.. 1st time sampai kat situ... banyak kedai tak bukak lagi coz tempat baru.. tempat ni macam mini-gurney plaza.. tip-top tapi kecik sikit~

tengah lintas jalan pown sempat snap lagi~

 ok, set kat tepi tu jus anggap dah sold out k~

 shopping adalah eksensilalisme~

 g Sony tengok 3D, tak yah cinema pown!

"mata aku melekat kat sini~" kata beliau...

 rasenye citer sedih,, tapi CheD.....senyum?

 santapan diraja sebelum berangkat pulang~


dalam bas pulang, aku terpikir, yang self control lepas ni kene diperketatkan lagi... duit nak gune lame lagi, SLR tak dapat dah taun ni, rabu ni RM 1800 plak barter ngan laptop... tapi selase ni dah plan nak ke Seoul Garden plak... memang kene control beb!

February 8, 2011

Manusianya Manusia

bukan niat nak memalukan, tapi nak kongsi yang manusia melakukan kesilapan tak kira siapa... oleh itu sentiasa berhati-hati dalam melakukan sesuatu...gambar ni aku amik on the way balik ke bilik,,, nampak lak iklan ni...~

adik Maxis baru pulang dari Mesir.... Mixis!!

February 7, 2011

Petang Itu Kami......

5:14 p.m...Baru je balik dari E-Gate bersame Akim,Hafiz dan Caer.... Hajat asal ke situ nak membaik pulih laptop sambil membeli adaptor charger aku.. malangnya kedai laptop PC Depot kat atas tu masih tak bukak, tokey sakit perut makan limau busuk katanya..... sedih r gak, bersusah payah mengharungi cuaca yang panas, sampai2 tengok usaha gigih tadi sia2~ tapi aku tak la sekecewa brader yang nak test laptop baru beliau ngan mencari game2 terhebat sepanjang zaman sebanyak mungkin...

oleh itu, sebelum kami balik, kami membuat lawatan rasmi ke kedai kawan lama aku, Secret Recipe... haha~ tak perlu diceritakan selebihnya... yang pastinya ini semuanya akibat dari Sindrom-Terkejut-Elaun-Ada-4-Angka... tapi bukan kami je yang ada sindrom ni.. ada yang beli enset 4-angka, R-type Control Car dll.. so takyah terkejut la kami enjoy hidup kami mcm ni~~

fudge choc+caer keliru+nyonya interframe~

rase sume!! kecuali rokok tu k~~ i'm not a smoker!

 ice blended mocha cappucino~

makan curry puff dengan pisau+garfu- wat nampak macam org kaya~

kantoi jugak Melayunya

nikmat sebenar datang dari perkongsian rezeki~

4 org mkan....(-_-")... !







|sape boleh tolongkan simptom sindrom ni?|

February 5, 2011

Trainee to Hero

kali ni aku wat special review bagi 1 fenomena yang telah dicetus kan oleh seorang insan guru pelatih dari aku nyer institut... brader Anwar Hadi  dari [IniAnwarHadi]..... sape mamat nih? ala.... yang wat Vlog pasal Bahasa Ewww tu.. ha!!! yang tu la... video die memang jadi tontonan anak2 berdarah remaja sejak kebelakangan ni.. even Lisa Surihani yang cun+popular tu pown kenal die tau x... seronok giler.. video die yang paling Hitx adalah pasal Eww tu la.. ketika aku tulis ni dah 36,886 org usha video ..... ramai tuh!! dah kira standart artis r tuh... Dr.Rozmey punye filem 2 Alam pown aku tak pasti ramai macam ni tak org tengok... kah~





barder ni senior tempat aku blaja, tp aku pown xtau kalo2 die knal aku gak, tapi sebab dah 1 tempat blaja, aku pown tumpang bangga la gak~ ala,,, macam Lee Ching Wei  menang la,, kita 1 Malaysia pown tumpang bangga sekali kan~~ tapi die dah lame x update... maybe bz kowt ngan hal study... kalo x silap die nak fly dah... ke mane? yang pasti bukan mesir coz die under pengajian bahasa inggeris punye guru pelatih...

sebenarnya aku pown nak wat gak video macam die, popular kowt! kawan blogger aku pown ada video 1 dah pasal tutorial shawl ritu.. tringin gak nak wat kan.. tapi bile pikir2 sesedap rase, aku rase x yakin lak... silap2 kene boo je... tambah2 kene boo ngan artis, wat malu beb! cakap bahasa melayu pown x boleh selaju die, ni plak nak speaking... puih!




|working on sumthing big,new and fresh. just wait!|

February 2, 2011

[Control Chaos]

Malam semalam memang kacau bilau, sume dah tak tentu arah... bila keadaan terdesak ini la jadinya.. sampai ada student mencadangkan mengadakan demonstrasi jalanan kalau mereka tidak diselamatkan...  rundingan damai bukan lagi menjadi pilihan, memang bahaya, suasana yang mungkin tak pernah terjadi di Malaysia... bekalan makanan semakin berkurang menjadi punca utama..  yang menjadi saksi dan mangsa luahan rasa, Facebook...

|kurang sumber makanan|

adrenaline aku mencanak tahap tinggi bile ada saja notification setiap masa dari satu group.. sampai penuh screen aku naik ngan notification saja... x pernah jadi macam ni... CEO Facebook, Mark ada kol aku semalm... tanye apa dah jadi kat malaysia, samapi server kat Iceland Tenggara meletup akibat panas.. mane taknya, semua cerita pasal elaun je sejak seminggu yang lepas.. tapi semalam memang kemuncak, berpeluh aku nak baca semua, nak update maklumat, jari telunjuk sebalah tangan kanan aku lak hampir mengalami osteporosis... dasyat...mengikut analisa Mark, dalam masa 24 jam, group ni telah mengeluarkan 37 post dan lebih kurang 200 komen( ni benar tau.. aku kire!)

namun begitu, susana hari ini kembali tenang sejak beberapa jam yang lepas setelah kemasukan elaun mendapat pengesahan dari sumber yang agak-agak boleh dipercayai.. kalau hari ini tak masuk aku tak dapat bayangkan apa yang akan terjadi dengan negara kita.. ekonomi konfirm menerima tamparan hebat... student2 macam kami ni la yang menjadi hampir 75% sumber keuntungan makanan2 segera mcm McD,Kfc piza dan sana-sini yang lain...

"sale raye cina tengah hot skrang ni!"






|semoga kawan-kawan aku yang berada di Mesir selamat kembali ke Malaysia, Amin|