March 21, 2011

no matter PBS,ROSS or SBE.... it still the same experience~


Assalamualaikum.....gambar2 kat atas ni merupakan status-staus yang menjadi Top News kat hompage facebook aku... xda mende lain melainkan cikgu, sekolah dan murid saja yang naik namanya dalam status... maklumla kan.. masing-masing first timer balik ke sekolah dengan panggilan yang berbeza yakni CIKGU....  

seronok tengok kawan-kawan yang lain  yang dah masuk kelas dah... aku je duk melukut kat tepi gantang kat bilik gerakan sekolah... tapi sempat jugak aku meronda-ronda sekolah rendah aku dulu.. memang terharu,,, banyak  jugak telah berubah.. ada jugak cikgu-cikgu lame aku yang masih mengenali aku,,, dan ayat yang same sering diujarkan " Allah, ijat... udah beso kamu....seingat cikgu dulu kecik aje..." memang terharu...

ada jugak budak-budak yang gatai panggil "cikgu!!" pastu senyum-senyum gigi susu hilang diberikan.. memang comel.. ada jugak tetibe je datang salam cikgu cium tangan semua macam hari raya... memang menambat hati... dengan berbaki 4 hari lagi disini.. aku nak masuk gak kelas at least 2 kali...(cukup r tu!!)....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
|pak ya kantin pown dah kamcing dengan aku,nasik lebih!|
_
_

6 comments :

  1. hahaha~
    mmg bez 1st tyme pbs..
    rasa jiwa guru dh stat menyerap dlm diri dh :)

    ReplyDelete
  2. haha~~ best2 gak... koje berlambak wey~~

    ReplyDelete
  3. status sy ada!! status sy ada!!

    ReplyDelete
  4. Ak nye pun display jgak...wahhh,terharuu...^^
    Alhamdulillah,ak enjoy berPBS..yayy!!

    ReplyDelete