October 14, 2010

TravellersSmile:Kedah~

"Jauh perjalanan, luas pemandangan....".. well, memang bnyak pulak sye travell minggu ni, minggu lepas dah kuar ke Gurney (entry sebelum ni), minggu ni kelas sye wat trip g majlis perkahwinan kakak salah seorang ahli keluarga kelas SN2,Zulfikri~  plan nak g ni pown sye dpat tahu kurang dri 24 jam,,, tp trip ni stil berjaye diadakan. Credit to Zuhdi!!! clap la skit~ kebetulan pula pada 9/10/10 yakni sabtu lepas kami ada kelas ganti,,, tambah2 ada trial test for bio... nasib bek Madam Zainab bg balik awal kalo x memg kensel trip ni..lebih kurang 12.45 noon kami pown bertolak la ngan 3 buah keta 3 buah moto, menjadikan jumlah kami semua 19 orang..


Opps!!Candid skit~


Tngok driver bju hjau tu pown aq takut dah~

 
Co-driver(bju biru glap) yg menggoda~



smpai sne pown dah lmbt,, mklum la 1st time dtng umah zul,,, so... org pown dah x ramai... begitu juga lauk pauknya, tmbh2 ada laksa!!(nyum3)~ tngah mkan2 ada 2 jejaka yg agak2 kenal dtng menaiki motor beliau. its J n Pudin~~ kui3~


 Ladies of The Family

 Gentleman of The Family

 The Guest

 J n Pudin yg malu2 kucing~


Adik ipar kepada suami pengantin perempuan hari tersebut ,Zul

 Kegembiraan ketika bersama~

 keceriaan jelas terpancar pabila kenyang

sesudah kenyang di rumah zul kami  meneruskan perjalanan yang sepatutnya berakhir tetapi deteruskan dengan musim kedua plak... tetibe haluan berubah untuk melawat Pantai Merdeka n rumah Aizudin...haha~ so it continues~ 


solat dlu,,~~

penuh drama di pantai merdeka ~

scandal??~Oops!!




kakak-kakak ribena bermain c-saw~

Titanic The Remake (release 2020)

menikmati bayu laut yg bertiup

ditemani hijau si pepohon~


sesudah itu, kami terus pula ke rumah aizudin kerna rumah beliau tidaklahjauh dri pantai merdeka~ rumah die memg best,,, tepi sawah,, leh rilek kene angin~ fuh~~ sampai je kat umah die, mak die sambut kami dengan makan terhidang diatas meja~mkan lagi...adoyai~~yg mnjadi tumpuan kat sni bkan tuan rumah, tp adik kepadanya yakni insan yang iras-iras Jehan Miskin,,,,



 air oren sejuk+karipap panas=memg sedap~

 tuan rumah sibuk bncng pe ntah


dah nak senja baru kami bertolak ke IPG terchenta~~ kereta the champion berlumba sengit ngan kereta the speed racer kat atas jambatan pulau pinang, memang epik la~~ last2 kereta the champion gak yang smpi dlu~~ tp alhamdullilah sume selamat pergi dan balik, tu yg pentingkan?? memg syok~ penuh gelak ketawa~penuh keriangan gitu~~weyh korang~~ NAK LAGI!!!~~~~





credit to Luqman 4 da pic!!

3 comments :

  1. x da la,,, gambar motorist sje xda lngsung,, hjung minggu ni ingat la~~

    ReplyDelete